Forums  

Go Back   Forums > Electronic Diagnostic Forum.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22-02-2019, 02:42 PM
Grease Monkey's Avatar
Grease Monkey Grease Monkey is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: UK
Posts: 44
Default Help with Ford Transit no start

Help with Ford Transit no start, the van is a 2.2 with common rail, it will start on brake cleaner, but stop it and it wont restart, turn over is fine.

No codes, high pressure pump with reg changed for new.

BBA forum say fault will be an injector for sure, 4 new ones fitted but no change, fitted rail and valve with switch from good running van, in fact we have changes everything.

Even sub of the fuel, and run from a second tank with pump, could it still be air?

When it's going it runs fine, most Transit vans start really well, it's most odd.

We are up to around 800 in parts and still no fix, is there anything we can try, it's doing my head in, thanks Grease Monkey.
Reply With Quote
  #2  
Old 22-02-2019, 07:24 PM
Holly Goodhead's Avatar
Holly Goodhead Holly Goodhead is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 3,471
Default

I have put your post to Timbo who will deal with it.
Holly
__________________
, you may be, https://www.youtube.com/watch?v=KeMOuPR7Zbo
But now Kembles Thertre Usherette
Reply With Quote
  #3  
Old 22-02-2019, 08:25 PM
Timbo's Avatar
Timbo Timbo is offline
Administrator
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 262
Default

Quote:
Originally Posted by Grease Monkey View Post
Help with Ford Transit no start, the van is a 2.2 with common rail, it will start on brake cleaner, but stop it and it wont restart, turn over is fine.

No codes, high pressure pump with reg changed for new.

BBA forum say fault will be an injector for sure, 4 new ones fitted but no change, fitted rail and valve with switch from good running van, in fact we have changes everything.

Even sub of the fuel, and run from a second tank with pump, could it still be air?

When it's going it runs fine, most Transit vans start really well, it's most odd.

We are up to around 800 in parts and still no fix, is there anything we can try, it's doing my head in, thanks Grease Monkey.
800, Oh dear, well what price can I ask for telling you what the fault is.

I can tell you you wont find this on the internet, many like BBA think they know, however there are many faults, injector's, pumps regs: sticking x/s, but in every case of a good running engine that just wont start with a good crank the fault is this.....

Pull off the back of the key switch, get a new one, for 8-00, 5 minute fit and your fault will be fixed, come back and let me know
Timbo

__________________
Forum Technician
Reply With Quote
  #4  
Old 27-02-2019, 08:15 PM
Grease Monkey's Avatar
Grease Monkey Grease Monkey is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: UK
Posts: 44
Default

Well really thought you were joking, but got the new switch today, and you know what it's fixed, thanks a lot, Grease Monkey
Reply With Quote
  #5  
Old 27-02-2019, 08:54 PM
Timbo's Avatar
Timbo Timbo is offline
Administrator
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 262
Default

Happy it's fixed, and thanks for letting us know
Timbo
__________________
Forum Technician
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 10:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.